Kozijnen op maat

Wij kunnen uw kozijnen en ramen op maat maken, met enkel en dubbelglas, in onze werkplaats. We hebben scherpe prijzen en leveren een zeer degelijke kwaliteit. Elke houtsoort is leverbaar. Wij hebben de standaard houtsoort, Meranti/merbau, op voorraad.
Onze kozijnen worden met een contramal verbinding gemaakt.
Heeft u een speciaal profielkozijn, wij maken elk profielkozijn. En, als u wenst, in onze spuitcabine afgewerkt op kleur met een laag met een dikte van 80/120 micro.

Tevens leveren en plaatsen wij kunststofkozijnen, met houtnerf en in de kleur die u wenst.


Naar boven

Houtrot reparatie

Houtrot

Schimmels vormen naast planten en dieren een apart rijk. Schimmels in hout zijn schadelijk als ze ervan leven. Want dan gaat het om schimmels die de opbouwstoffen van hout – cellulose en lignine – afbreken en opnemen. Het hout verliest zo zijn gewicht en sterkte. Dit noemen we houtrot. In hout met deze schadelijk schimmels dringt een priem met gemak in. Ook klinkt het dof als we er met een hamer op kloppen. Dat is niet zo als het gaat om niet-schadelijke schimmels, die geen houtrot veroorzaken (bijvoorbeeld oppervlakte-schimmels).Hoe ziet aangetast hout eruit?

Houtrot in het inwendige van gebouwen komt voor in twee typen:


Bruinrot

Wanneer schimmels de cellulose in hout afbreken, ontstaat bruinrot. Hout met bruinrot is donkerder van kleur. Ook zitten er scheuren in, vaak in een enigszins kubusvormig patroon. Ernstig aangetast hout dat droog is, laat zich makkelijk met de vingers tot poeder wrijven. Veel hout met bruinrot blijft aan het oppervlak min of meer onaangetast.


Witrot

Wanneer schimmels naast de cellulose ook de lignine afbreken, ontstaat witrot. Hout is dan veelal lichter van kleur en ziet er vezelachtig uit. Bij aanraking valt het hout vaak in vezels uiteen, maar het laat zich niet tot poeder fijnwrijven.Hoe wij te werk gaan

Wij markeren de plaats waar zich houtrot bevindt. Wanneer het houtwerk geschilderd of gebeitst is, halen wij ruim rondom deze plaats de verf weg. Daarna gaan wij over tot het weghalen van houtrot, bijvoorbeeld door te krabben met een verfkrabber of door de plaats uit te frezen. Het weghalen van houtrot gaat door tot het gezonde hout, denk hierbij aan enkele millimeters in het gezonde hout. Dit is nodig omdat de schimmels daar al in kunnen zitten, waardoor de houtrot na de reparatie gewoon in stand blijft en doorgaat met zich te verspreiden in het hout. De plaats waar de houtrot verwijderd is word lichtjes geschuurd. Nu gaan we met een kwast met een speciaal middel, in de vorm van een primer, aanbrengen dat houtrot stopt. Dit middel impregneert en sluit af. Als dit voldoende droog is gaan wij over tot het vullen van het gat met speciaal houtvulmiddel. Daarna word het oppervlak geschuurd, zodat het gezonde hout en vulmiddel aan de buitenkant naadloos in elkaar overlopen. Als het gat erg diep is, worden er meerdere lagen aangebracht, om een goed eindresultaat te krijgen. Deze middelen hebben een vrij lange droogtijd, namelijk 12 tot 16 uur, dus wij kunnen de werkzaamheden het beste uitvoeren als het droog weer blijft. Wanneer er oneffenheden zijn na het opvullen, dan gaan wij over tot plamuren en daarna weer wat bijschuren, zodat het oppervlak mooi egaal wordt. Als de reparatie naar tevredenheid is voltooid, kunnen wij het houtwerk weer gronden en volgens de norm weer afwerken en aflakken op kleur. Als er houtrot op een hoek van bijvoorbeeld een kozijn zit en een profiel heeft, dan gaan wij deze hoek nabootsen en daarbinnen de houtpasta aanbrengen. Als de houtpasta gehard is gaan wij over tot verdere afwerking.


Naar boven

De professionele 24 uurs glasservice van ASG

Heeft u glasschade?

Snel een 24 uurs glasservice nodig? Dan wilt u natuurlijk ook evengoed nog de beste kwaliteit.
Niet alleen in materiaal, maar ook in de 24 uurs glasservice zelf.
Als u belt dan zorgen wij binnen 24 uur er voor dat uw glaswerk naadloos wordt gezet, zodat het er mooi uit ziet, veilig is en voldoende isolatie biedt.

Kies daarom voor de 24 uurs glasservice van ASG. Wij staan voor u klaar.
ASG is een betrouwbare glasschade herstelbedrijf. Kies voor onze ervaring en routine, wij komen dan snel bij u langs om uw glas te zetten.
Dankzij onze routine en ervaring is onze 24 uurs glasservice de snelste, en hierdoor houden we onze prijzen laag. Wij regelen tevens de afhandeling met uw verzekering.

Schakel nu onze 24 uurs glasservice in!
Bel 0598-453685

Naar boven